Handlekurv Kurv NOK 0,00 Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ildfast skål

Lag retter med din ildfaste skål

De ildfaste skålene har kommet sterkt tilbake til Norge de siste årene. Mange omtaler de ildfaste skålene ofte som en Römertopf eller en Römer, oppkalt etter det populære merket. Når du har en ildfast skål er det lett å lage simre-retter som gjør kjøttet utrolig mørt etter å ha blitt stekt i ovnen i mange timer. Det finnes mange gode modeller på ildfaste skåler, som nevnt over, Römertopf eller Le Creuset. Hos kitchenone.no fører vi disse merkene samt ildfaste skåler fra Pyrex og Holm.

Når du skal lage mat i en ildfaste skåler legger du bare et helt stykke kjøtt i den ildfaste skålen med en rekke lekre grønnsaker og rotfrukter, eventuelt sammen med noen krydderurter i tillegg. Så kan du tilføye litt veske som eksempelvis en god sky eller litt vin. Kjøttet blir altså tilberedt i sin egen kjøttsaft og holder dermed på fuktigheten, slik at kjøttet ikke blir tørt. Det er derfor heller ikke helt tilfeldig at denne formen å lage mat er blitt så populær, ettersom det i bunn og grunn er en super enkel måte å lage mat på og samtidig blir det en virkelig smaksrik rett. Det kan være et vanskelig valg å ta når man skal velge en ildfast skål fordi de kommer i så mange forskjellige modeller, farger, prisklasser etc. Så det kommer ofte til slutt til valg av hvor mye du vil bruke. Skal man virkelig gjøre en investering velger man et produkt fra Le Creuset, og skal man ha en basis-modell med lokk, velger man en Römertopf laget av leire. Utvalget er stort og det hele handler i bunn og grunn og hva du foretrekker og hvor mye du vil bruke.

 

Les mer her

Ta eksempelvis Le Creuset og Römertopf som er de kanskje 2 best kjente merkene. Det er to helt forskjellige ildfaste skåler som i utgangspunktet gjør nøyaktig det samme. Med en Römertopf får du et utrolig funksjonelt produkt til en riktig god pris. Du kan riktignok risikere at den kan gå i stykker hvis du ikke legger keramikken i bløt før du bruker den i minst 10 minutter. I tillegg skal den alltid settes inn i kald ovn. Le Creuset er mer enkel men også til en betydelig høyrere pris. Den tåler en hardere behandling og du skal ikke være redd for høye temperaturer. I tillegg kan du bruke din Le Creuset til baking. Denne er også noe enklere å vaske/gjøre ren, og den tar ikke farge fra råvarene. Mange foretrekker Le Creuset fordi de også har kjøkkenredskaper fra Le Creuset og så får du Le Creuset sine produkter i en rekke fantastiske farger. Mange foretrekker også de helt klassiske ildfaste glass-skålene fra Pyrex, hvor du kan se hva som skjer underveis i stekingen. Et godt råd er å alltid lese bruksanvisningen før og etter bruk, da det er den beste måten å sikre lang levetid på ildfaste skåler.

Skjule ekstra tekst
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
852 95 284
Nyeste anmeldelser
Stort utvalg av de beste merkene